Vestigingen van de onderneming

Met één klik alles in kaart gebracht. Informeer u over de vestigingen van onze onderneming en de betreffende aanbiedingen en contactmogelijkheden

meer


Vestigingen REMONDIS

Ontdek de wereld van REMONDIS met circa 800 vestigingen en coöperaties in meer dan 30 landen in Europa, Afrika, Azië en Australië.

Vestigingen REMONDIS wereldwijd

Haarscherp reinigen

Met de ultrasoon unit kan een grote verscheidenheid aan objecten gereinigd worden. In eerste instantie is de ultrasoon unit ontwikkeld voor de reiniging van kleine en grotere warmtewisselaars van zowel het haarspeld- als het recht doorgaande buistype. In vele opzichten biedt industriële ultrasoon reiniging belangrijke voordelen ten opzichte van andere reinigingsmethoden.

Geluidsgolven met hoge frequentie

Via ons zusterbedrijf REYM bieden we het industrieel ultrasoon reinigen aan. Een techniek die gebruik maakt van hoogfrequentie geluidsgolven. Het te reinigen object wordt ondergedompeld in een groot bad. Daarin zorgen de geluidsgolven voor kleine luchtbelletjes die aan het verontreinigde oppervlak imploderen. Hierdoor zal het vuil, zoals het residu van een aardoliefractie, loskomen. In combinatie met de juiste mix aan chemicaliën zal de losgekomen verontreiniging in de vloeistof worden opgenomen of worden afgevoerd naar het vloeistofoppervlak.

Dankzij een verhoging van de vloeistoftemperatuur neemt de reinigingssnelheid en opnamecapaciteit gevoelig toe

Mogelijkheden

In eerste instantie is de unit ontwikkeld voor het reinigen van kleine en grote warmtewisselaars. Dit voor zowel het haarspeld als het rechtdoor gaande buistype. Daarnaast kan de ultrasoon unit van REYM verscheidene andere objecten reinigen. Voorbeelden hiervan zijn onder andere veiligheden, handafsluiters, platenwisselaars, flame arrestors, expansie dempers, steigerdelen, demister pakketten, filterkaarsen, Pall- en Raschig-ringen.

Reiniging van minder toegankelijke ruimten

De overdracht van hoogfrequentie geluidsgolven gaat voor een belangrijk deel door het materiaal van het object heen. Hierdoor kunnen moeilijk bereikbare ruimten toch gereinigd worden.

Minder kans op mechanische beschadigingen

Door een grondige voorbereiding is de industriële ultrasoon reiniging een juiste afstemming tussen de verontreiniging op het object, de materialen van het object en de toe te passen mix van chemicaliën. Hierdoor is de kans op beschadiging van de materialen of aan het materiaaloppervlak zeer klein.

Snelheid van reinigen

Het gebruiken van een andere reinigingsmethode zou meer tijd kosten bij meer complex geconstrueerde objecten. De industriële ultrasoon reiniging is vormonafhankelijk waardoor deze methode geen nadeel ondervindt in deze situatie.

Minder emissie

Tijdens het reinigen van objecten kan er altijd emissie ontstaan. Bij industriële ultrasoon reiniging, wordt het object ondergedompeld in een vloeistof met een mix aan chemicaliën. Deze mix is zo samengesteld dat ongewenste emissie van bepaalde chemische stoffen veelal chemisch gecontroleerd en afgevangen worden. Hierdoor wordt de emissie in de reinigingsvloeistof opgenomen. Zo sparen we het milieu en behouden we een veilige werkomgeving.

Verminderd waterverbruik

Industriële ultrasoon reiniging heeft proefondervindelijk aangetoond dat het waterverbruik met meer dan 50% afneemt ten opzichte van meer conventionele reinigingsmethoden.

Veilige reinigingsmethode

Ultrasoon reiniging is bij REYM, een nagenoeg volledig geautomatiseerd reinigingssysteem. Het belangrijkste aspect is dan ook dat de operators veilig en ergonomisch kunnen werken. Zo maken we bij een industriële ultrasoon reiniging gebruik van de beschikbare bovenloopkranen voor het in- en uittakelen van de objecten. Daarnaast is er een automatische afscheiding van de losgekomen vaste verontreinigingen.

Schoner is toch beter

Dankzij vele praktijktesten van ultrasoon gereinigde warmtewisselaars, weten we dat in een belangrijk aantal gevallen de stand tijd in het proces aanmerkelijk langer was wanneer deze in hoge mate werd gereinigd met industriële ultrasoon reiniging. Dit kunnen we verklaren door het diep reinigende effect. Zo diep dat ook de poriën worden gereinigd. Daarnaast spelen de gekozen mix aan chemicaliën en de reinigingstemperatuur, in combinatie met de reiniging van minder toegankelijke ruimten, een belangrijke rol in het bekomen van een langere stand tijd van de warmtewisselaar. Deze bevinding bevestigd nog maar eens de toegevoegde waarde van industriële ultrasoon reiniging.

Hoe schoon moet het zijn?

Hoe schoon en zuiver een object gereinigd moet worden, is een samenspel tussen u als opdrachtgever en BUCHEN Industrial Services. Zo zijn er technisch schoon, productieschoon of inspectieschoon. Alle 3 vaak een kwalificatie voor de te behalen reinigingsgraden van een object na het reinigen.

Industriële ultrasoon reiniging kan zowel voor de kwalificatie technisch schoon, productieschoon of inspectieschoon worden ingezet


BUCHEN Industrial Services N.V./S.A. // Ondernemingen van de REMONDIS-Groep