Vestigingen van de onderneming

Met één klik alles in kaart gebracht. Informeer u over de vestigingen van onze onderneming en de betreffende aanbiedingen en contactmogelijkheden

meer


Vestigingen REMONDIS

Ontdek de wereld van REMONDIS met circa 800 vestigingen en coöperaties in meer dan 30 landen in Europa, Afrika, Azië en Australië.

Vestigingen REMONDIS wereldwijd

Reinigen met bevroren koolzuurgas

BUCHEN Industrial Services gebruikt ijsstralen wanneer reinigen met water onder hogedruk of met straalmiddelen niet mogelijk zijn. Objecten die normaal gereinigd werden met toxische chemicaliën of milieuonvriendelijke substanties, kunnen door ons gereinigd worden met ijsstralen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld transportbanden, mallen uit gietijzer, plastic vormen of metalen patrijzen en machineonderdelen.

Dankzij deze techniek kunnen objecten die voorheen met de hand gereinigd werden en/of niet bestand zijn tegen water, nu met ijsstralen gereinigd worden

Milieuvriendelijk en kostenbesparend

Bij het reinigen met ijsstralen gebruiken we geen water maar bevroren koolzuurgas. Met behulp van perslucht worden zeer kleine brokjes ijs bij een temperatuur van -80° Celsius op het te reinigen materiaal gestraald. Deze vlokjes ijs (bevroren koolzuur) verdampen direct na gebruik, waardoor zowel de ondergrond als het afval droog blijven. Hierdoor is er geen extra afvalstroom. Dat is niet enkel milieuvriendelijk maar bovendien ook kostenbesparend.

Snel en efficiënt

Bij het reinigen met ijsstralen, maken we gebruik van een droogijsstraalunit. Deze unit is mobiel. Hierdoor kan BUCHEN Industrial Services op iedere gewenste locatie reinigen. Dit heeft als voordeel dat machines niet gedemonteerd en vervoerd hoeven te worden. Daardoor vermijden we dan weer een eventuele stilstand van de productie.

Talloze toepassingen

Droogijsstralen kan gebruikt worden voor het verwijderen van onder andere:

Olie

Vet

Was

Hars

Lijm

Inkt

Kunststof

Rubber

Kleurstof

Bitumen

Gom

Kauwgum

Verf

Lak

BUCHEN Industrial Services meet nauwgezet de voortgang van de reiniging tijdens de werkzaamheden. Hiervoor zetten we mobiele test -en analysematerialen in. Dit laat ons toe om u een gedetailleerd rapport te bezorgen na afloop van de voor u uitgevoerde werkzaamheden.

Hoe werkt reinigen met ijsstralen?

Kleine droogijspellets worden versneld door een staalspuitkop geleid. Hierbij wordt gebruik gemaakt van perslucht die varieert tussen 2,5 en 16 bar. Wanneer de pellets het te reinigen oppervlak raken, zorgt hun kinetische energie ervoor dat ze doordringen tot de ondergrond. Daar verbrijzelen ze vuildeeltjes en duwen deze lateraal in allerlei richtingen waardoor een paddenstoeleffect ontstaat. Op deze manier wordt de vervuiling verwijderd van de ondergrond. Omdat de droogijspellets onmiddellijk overgaan van vaste stof naar gas, met andere woorden sublimeren, komt er geen water vrij. Bovendien oefent de expansie van droogijs van vaste stof naar gas een heffende kracht uit waardoor de vervuiling zeer snel wordt verwijderd.

BUCHEN Industrial Services N.V./S.A. // Ondernemingen van de REMONDIS-Groep